Zoekmachines en haar gebruikers

Zoeken op het web is geïntegreerd in de manier waarop wij leven, en met meer dan 5,2 miljard zoekopdrachten wereldwijd elke dag, een zeer populaire manier om de dingen die we nodig hebben in slechts een seconde te vinden. In 2012 waren er 2,4 miljard internetgebruikers wereldwijd, verdeeld in de volgende continenten; Asie (44,8%), Europa (21,5%), Noord-Amerika (11,4%), Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (10,4%), Afrika (7%), Midden-Oosten (3,7%), en Oceanië/Australië (1%). In Europa heeft 63,2% van de bevolking internet en komt derde na Noord-Amerika (78,6%) en Oceanië/Australië (67,6%).

Internet in Nederland

In een rapport van, van Deursen en van Dijk, werden de internet trends van de bevolking in Nederland gemeten voor 2012. In dit verslag werd gepubliceerd dat 94% van de Nederlandse bevolking een internetverbinding heeft, hierbij heeft Nederland de hoogste dichtheid van internetgebruikers in Europa. Uit onderzoek blijkt dat bijna 99% van de Nederlandse internetgebruikers regelmatig gebruikt maakt van een zoekmachine, en dat 96% van de Nederlandse internetgebruikers online winkelt en gebruik maken van internetbankieren.

Google is Nederlands favoriet

Google is veruit de meest populaire zoekmachine volgens de onderzoekscijfers van 2012. Deze toont aan dat Google een marktaandeel heeft van 93%. De andere zoekmachines zijn; Yahoo! (3%), Vinden.nl (3%) en Bing (1%). Van deze percentages kan ik alleen maar concluderen dat optimalisatie voor zoekmachines niet alleen belangrijk is, maar een noodzaak om producten en diensten online te verkopen.

Meer uit uw website halen?

Wilt u meer uit uw website halen, en een goede basis leggen voor wat het internet voor uw onderneming kan betekenen? Neem dan eens contact met mij op, of neem een kijkje op mijn website naar zoekmachine optimalisatie.